Ništa od ukidanja viza za Kosovo, za sada

Izvor: Mondo, 05.Jul.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od ukidanja viza za Kosovo, za sada

Glasanje u Evropskom parlamentu o ukidanju viznog režima za Kosovo odloženo je s 12. jula na 5. septembar pošto Kosovo nije ispunilo sve uslove, izjavila je danas izvestilica Evropskog parlamenta za vizni režim s Kosovom Tanja Fajon.

Foto: Guliver/Getty Images/Chris Hondros

"Odlučila sam da odložim glasanje za bezvizni režim za Kosovo za septembar, žaleći što nije zabeležen dovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napredak u ispunjavanju poslednjeg kriterijuma, posebno ratifikacije graničnog režima s Crnom Gorom. Iskreno se nadam da će kosovski parlament ratifikovati taj sporazum što je pre moguće i pre letnje pauze kako bi mi to omogućilo da nastavim postupak za glasanje na jesen", rekla je Fajon.

Fajon je u saopštenju navela da je posle razgovora s evropskim i kosovskim zvaničnicima zaključila da je "lopta u dvorištu kosovskog parlamenta" za ukidanje viza za putovanje građana Kosova u zemlje Šengena.

"Snažno verujem da će s graničnim sporazumom Evropski parlament moći da da svoju podršku za bezvizni režim do kraja godne. To je ključni potez za građane Kosova koji još žive iza zatvorenih granica", rekla je Fajon.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanja Fajon "blokirala" Kosovo: Nema napretka...

Izvor: B92, 05.Jul.2016

Glasanje u Evropskom parlamentu o ukidanju viznog režima za Kosovo odloženo je s 12. jula na 5. septembar...To je učinjeno pošto samoproglašena država Kosovo nije ispunila sve uslove, izjavila je izvestilica Evropskog parlamenta za vizni režim s Kosovom Tanja Fajon..."Odlučila sam da odložim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.