Ljajić: Uskoro sporazum o readmisiji sa Iranom

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Sep.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Uskoro sporazum o readmisiji sa Iranom

BEOGRAD - Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Irana upravo usaglašavaju tekst sporazuma o readmisiji, čime će se stvoriti pravni osnov za vraćanje onih koji zloupotrebljavaju bezvizni režim izmedju dve zemlje, izjavio je za Betu potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je za današnje izdanje lista Politika rekao da bi postizanje tog sporazuma bilo dobro za Srbiju, navodeći da očekuje da bude dobro primljeno i u Evropskoj uniji (EU).

"Nećemo i ne želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ni na koji način da ugrozimo naš 'beli šengen'. Bezvizni režim sa EU je naš apsolutni prioritet u odnosu na sve ostalo", kazao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je za Politiku da pitanje uskladjivanja vizne politike nije pitanje bilo koje države pojedinačno, već celokupne Zajednice.

"Ovde se radi o tome da kada ste članica uvodite vize svim država za čije državljane EU zahteva vizu. I to ima smisla kada ste država članica, naročito iz bezbednosnih, ali i ekonomsko socijalnih razloga. O kojim se državama radi precizirano je posebnim propisom EU", kazala je ona.

Dodala je da su granice Srbije bezbedne za sve, navodeći da je to pokazano i tokom migrantske krize, u šta se kako je navela može uveriti svako iz EU.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.