Izvor: Blic, Beta, 22.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Afrika odbila da izda vizu dalaj-lami

Južna Afrika nije dozvolila ulazak u zemlju tibetanskom duhovnom vođi dalaj-lami gde je trebalo da učestvuje na jednoj mirovnoj konferenciji, javili su mediji.

Dalaj-lama trebalo je da učestvuje na konferenciji na kojoj su kao učesnici najavljeni dobitnici Nobelove nagrade Dezmond Tutu, Marti Ahtisari kao i norveški Nobelov komitet za mir, piše list "Sandej independent".

List piše da dalaj-lami viza odbijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog pritiska kineskih vlasti, što je navelo Dezmonda Tutua da zapreti da će napustiti skup i zatražiti objašnjenje od južnoafričkih vlasti. Iz njegove kancelarije je rečeno da Tutu za sada nema nikakav komentar i da čeka odgovor vlasti.

"Sandej Independent" piše da je kineska ambasada u Južnoj Africi potvrdila da je Peking zatražio od južnoafričkih vlasti da ne dozvole ulazak u zemlju tibetanskom duhovnom vođi.

Na pitanje da li je istina da je Južna Afrika odbila vizu dalaj-lami, portparol ministarstva spoljnih poslova te zemlje Roni Mamoepa je izjavio da Južna Afrika "nije uputila nikakav poziv dalaj-lami da poseti zemlju".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Afrika ne da vizu dalaj-lami

Izvor: B92, 22.Mar.2009

Johanesburg -- Južna Afrika nije dozvolila ulazak u zemlju tibetanskom duhovnom vođi dalaj-lami, gde je trebalo da učestvuje na jednoj mirovnoj konferenciji... Dalaj-lama trebalo je da učestvuje na konferenciji koja počinje 27. marta i na kojoj su kao učesnici najavljeni dobitnici Nobelove nagrade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.