JEREMIĆ I DAVUTOGLU POTPISALI SPORAZUM O MEĐUSOBNOM UKIDANJU VIZA

Izvor: Kurir, 12.Jul.2010, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ I DAVUTOGLU POTPISALI SPORAZUM O MEĐUSOBNOM UKIDANJU VIZA

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske Vuk Jeremić i Ahmet Davutoglu potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnom ukidanju viza za građane dve zemlje.

BEOGRAD  - Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske Vuk Jeremić i Ahmet Davutoglu potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnom ukidanju viza za građane dve zemlje.

Tokom posete turske državne delegacije koju predvodi premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Redžep Tajip Erdogan, potpisano je i više sporazuma koji će omogućiti turskim građevinskim preduzećima učešće u izgradnji autoputeva u Srbiji.

Ministarka za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i Davutoglu potpisali su Memorandum o razumevanju o izgradnji deonice autoputa Beograd - Južni Jadran (koridor 11) od Ljiga do Čačka i od Čačka do Požege.

Sa predstavnicima turskih firmi Kalanovićeva je potpisala i Okvirni sporazum o rekonstrukciji državnog puta M8 od Novog Pazara do Aljinovića.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem i članovima njegovog kabineta, a posle razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem posetiće i Novi Pazar.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan i Cvetković za jačanje stabilnosti na Balkanu

Izvor: Blic, 12.Jul.2010

Premijeri Srbije i Turske, Mirko Cvetković i Redžep Tajip Erdogan, ocenili su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i da postoji osnova za njihovo dalje unapređenje, a da Balkan u budućnosti treba da bude zona stabilnosti i mira, a ne konflikata...Premijeri su istakli da su razgovori...

Nastavak na Blic...

Turska strateški partner Srbije

Izvor: Press, 13.Jul.2010, 00:48

Građanima Srbije i Turske više neće trebati vize za putovanja, dok će građevinske firme iz Turske graditi autoput u Srbiji na Koridoru 11, ali i puteva u Sandžaku. Ovo su najvažniji rezultati posete visoke delegacije Turske koju su predvodili premijer Redžep Tajip Erdogan i šef diplomatije Ahmet...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.