Ivanov i Prvanov obeležili početak vizne liberalizacije

Izvor: S media, 19.Dec.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov i Prvanov obeležili početak vizne liberalizacije

Makedonski presednik Djordje Ivanov i njegov bugarski kolega Georgi Prvanov obeležili su jutros simboličnim podizanjem rampe na graničnom prelazu Deve Barir početak vizne liberalizacije za gradjane Makedonije.

Oba presednika pozdravila su viznu liberalizaciju, navodeći da će ona doprineti, izmedju ostalog, i boljoj saradnji Makedonije i Bugarske.

"Padom šengenskog zida ruše se konačno barijere, a simbolično se ruše i mentalne rampe koje su postojale izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nas. Mi gledamo na naš region kao na deo Evrope i njenog duha", izjavio je Ivanov.

On je dodao da smatra da će sada biti prevazidjena i neka otvorena pitanja iz prošlosti, koja su opterećivala odnose Makedonije i Bugarske.

Prvanov je naveo da će ukidanjem viza doći do veće komunikacije izmedju gradjana dve zemlje.

Noćas u ponoć stupila je na snagu vizna liberalizacija za gradjane Makedonije koji imaju biometrijske pasoše za putovanja u EU.

Jutros je grupa od 140 gradjana otputovala na jednodnevni izlet u Pariz, u organizaciji makedonske vlade, čime je obeležen početak vizne liberalizacije.

Sa skopskog aerodroma "Aleksandar Veliki" danas će odleteti još desetak aviona za evropske destinacije, a veći broj putnika očekuje se i na graničnim prelazima ka Bugarskoj i Grčkoj.

Sinoć je povodom vizne liberalizacije održan svečani koncert na centralnom trgu u Skoplju, a zvezda večeri bio je Zdravko Čolić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.