Haradinaj dobio vizu, ide na Molitveni doručak u SAD

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj dobio vizu, ide na Molitveni doručak u SAD

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dobio je američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku, potvrdila je za prištinske medije direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera, Donjeta Gaši.

Ona je za portal zeri.info izjavila da je Haradinaj dobio vizu i da se očekuje da uskoro otputuje za Vašington, da bi kroz tri dana učestvovao na Molitvenom doručku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji priređuje predsednik SAD.

"Kabinet potvrđuje učešće premijera Ramuš Haradinaj na Molitvenom doručku 8. februara u Vašingtonu", kazala je Gaši.

Nacionalni molitveni doručak, koji se obično održava u četvrtak početkom februara u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemlja. Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana, s oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Donjeta Gaši je kazala da će se premijer sastati s kongresmenima i senatorima i da su ti sastanci potvrđeni.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta poseta otkazana jer mu nije izdata viza. U Prištini se neizdavanje vize ocenjivalo kao prvi znak mera koje će SAD i druge zemlje "velike petorke" preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

Predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Haradinaj i predsednik Skupštine Kosova su međutim prošle nedelje izjavili da Specijalni sud ne može i neće biti ukinut.
Pogledaj vesti o: Vize,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj dobio američku vizu, ide kod Trampa

Izvor: B92, 05.Feb.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je dobio američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku. Ona je za portal zeri.info izjavila da je Haradinaj dobio vizu i da se očekuje da uskoro otputuje za Vašington da bi kroz tri dana učestvovao na Molitvenom doručku koji priređuje predsednik...

Nastavak na B92...

Haradinaj dobio američku vizu, ide kod Trampa

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2018, 08:46

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je dobio američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku...To je za prištinske medije potvrdila direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera, Donjeta Gaši. Ona je za portal zeri.info izjavila da je Haradinaj dobio vizu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.