Han: Uskoro o liberalizaciji viza za Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Uskoro o liberalizaciji viza za Kosovo

Evropski komesar za susedstvo i politiku proširenja EU Johanes Han izjavio je danas u Prištini da bi do kraja godine mogla da bude doneta preporuka o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova, pošto su dostignuti traženi standardi.

On je, na konferenciji za novinare s predsednikom vlade Kosova Isom Mustafom, rekao da je Kosovo ispunilo kriterijume za viznu liberalizaciju, ali da treba da nastavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << angažman na ostvarivanju drugih zadatih ciljeva, kakvi su nesmetan rad institucija Kosova.

"Blokada Skupštine može imati uticaja i u odnosima sa EU, pošto su u pitanju neki zakoni koji treba da budu usvojeni u Skupštini", rekao je Han.

Komesar je rekao da će se nastaviti podrška Kosovu u oblastima vladavine zakona, javne administracije i ekonomskog razvoja.

Premijer Mustafa kazao je da je informisao komesara Hana o aktivnostima na učlanjenju Kosova u organizaciju Ujedinjenih nacija za nauku, obrazovanje i kulturu (Unesko) i da je zatražio podršku EU za očuvanje kulturnog nasleđa.

Mustaf je dodao da će se dijalog sa Srbijom nastaviti i da se čeka odluka Ustavnog suda Kosova.

Han je ranije danas razgovarao s predsednicom Kosova Antifete Jahjagom, a nakon sastanka sa Mustafom počeo je obraćanje poslanicima u Skupštini Kosova.

Komesar bi kasnije danas trebalo da razgovara i s predstavnicima Srba u Kancelariji EU u Prištini. Kako je ranije najavljeno, on će se sastati sa šefom poslaničke grupe Srpska lista Slavkom Simićem, ali i s drugim predstavnicima "Srpske liste" - zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem i potpredsednikom Skupštine Kosova Slobodanom Petrovićem.
Pogledaj vesti o: Vize,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Han o liberalizaciji viznog režima Kosova

Izvor: B92, 06.Nov.2015

Do kraja godine bi mogla da bude doneta preporuka o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova, kaže Evropski komesar EU Johanes Han...On je, na konferenciji za novinare s predsednikom vlade Kosova Isom Mustafom, rekao da je Kosovo ispunilo kriterijume za viznu liberalizaciju, ali da treba da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.