EU: Ponovo vize ako azilanata bude više za 50 odsto

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Ponovo vize ako azilanata bude više za 50 odsto

Evropska unija ponovo će privremeno uvesti vize za neku zemlju Zapadnog Balkana ako u razdoblju od šest meseci za 50% poraste priliv "lažnih azilanata" ili ilegalnih imigranata u "šengenski prostor", navodi se u predlogu koji je usvojila Evropska komisija

Građanima neke od zapadnobalkanskih zemalja vize bi ponovo mogle da budu privremeno uvedene i ako bi za pola godine u toj državi za 50 odsto porastao broj odbačenih zahteva za vraćanje njenih državljana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji nelegalno borave u "šengenskom prostoru" EU, stoji u dokumentu EK, u koji je imala uvida agencija Beta.

Stavljanje van snage režima bez viza za neku zemlju trajalo bi šest meseci, a u slučaju da ne bude poboljšanja "vanredne situacije koja traži hitan odgovor za rešavanje teškoća u nekoj članici EU", ta mera bi se mogla produžiti za još devet meseci. Taj mehanizam, koji u junu treba da usvoji Savet ministara EU, biće primenjivan, pored Zapadnog Balkan, i za sve druge zemlje čiji državljani bez viza mogu putovati u Evropsku uniju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.