EK predložila ukidanje viza za građane Kosova

Izvor: Akter, 19.Dec.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK predložila ukidanje viza za građane Kosova

Evropska komisija predložila je danas da Evropska unija uvede viznu liberalizaciju za Gruziju, Ukrajinu i Kosovo koje će da bi to ostvarilo do 2016. godine morati da ispuni još osam kriterijuma

"Komisija je jutros pozitivno ocenila predlog vizne liberalizacije za Gruziju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Kosovo i Ukrajinu", rekao je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker nakon samita lidera EU u Briselu, a prenela je agencija AFP.

Komesar za unutrašnje poslove EU Dimitris Avramopulos rekao je da je Kosovo ostvarilo napredak po pitanju viza, ali da mora da ispuni još osam kriterijuma do početka 2016. godine.

Evropska komisija je, kako je dodao, usvojila treći i poslednji izveštaj o napretku vizne liberalizacije za Kosovo, ali je postavila i četiri prioriteta koje mora da ispuni, prenosi ATA.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.