Dobra saradnja Srbije i Kine na svim nivoima

Izvor: RTS, 22.Dec.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra saradnja Srbije i Kine na svim nivoima

Srbija i NR Kina imaju odličnu saradnju na svim nivoima, koja se ogleda u sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, ulaganju u infrastrukturu, ekonomiju i privredu i u brojnim drugim oblastima, istaknuto je na sastanku članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom, na kojem je prisustvovao kineski ambasador Li Mančang.
Podstrek za buduću saradnju, kako je saopšteno, daće i nedavno izglasan sporazum o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, kao i da su prijateljski odnosi podržani posetama visokih zvaničnika dve zemlje.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva (PGP) Žarko Obradović je na jučerašnjem sastanku rekao da je uveren da će broj turista nakon uvođenja bezviznog režima biti u porastu, kao i da među brojnim ugovorima i investicijama, postoji i veliki potencijal za saradnju u oblasti obrazovanja i razmeni studenata.
Kineski ambasador Li Mančang je ponovio da NR Kina podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da će nastaviti da ulaže lične napore kako bi se prijateljski odnosi dve zemlje, izgrađeni na jakim temeljima, još više unapredili.
Li je naveo je da je veliki broj kineskih investitora, pored već postojećih, zainteresovan za investiranje u Srbiji.
Naglasio je i da je "Železara" u Smederevu, koja je u aprilu prodata kineskoj kompaniji, ostvarila punu profitabilnost i da će ostvaren profit biti ulagan u "Železaru", kako bi postala konkurentna kompanija u Evropi, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija sve više u "kineskom zagrljaju"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2016

Srbija i NR Kina imaju odličnu saradnju na svim nivoima, koja se ogleda u sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, ulaganju u infrastrukturu, ekonomiju i privredu i u brojnim drugim oblastima, istaknuto je na sastanku članova Poslaničke grupe prijateljstva (PGP) sa Kinom, kom je prisustvovao kineski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.