Bugarska odbila vizu ruskom diplomati, drugog proterala

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska odbila vizu ruskom diplomati, drugog proterala

Bugarska je saopštila da je odbila vizu dolazećem atašeu odbrane u ruskoj ambasadi u Sofiji, dan pošto je proterala drugog ruskog diplomatu zbog optužbi za špijunažu.
Bugarsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je donelo odluku o uskraćivanju vize atašeu, koji je još bio u Rusiji, zbog "negativnog mišljenja" jednog od državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tela koja rade na dogovaranju dugoročnih viza za diplomate.

Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je pre nekoliko dana od Moskve da opozove diplomatu ambasade Rusije u Sofiji pošto ga tužilaštvo u toj zemlji sumnjiči za špijunažu. 
Nije bilo više detalja o razlozima, ali je rečeno da odluka ne znači da je ruski zvaničnik proglašen personom non grata, prenosi Rojters.
Kako se navodi, Moskva je obaveštena o ovoj odluci.
Drugi diplomata je već sa porodicom napustio Bugarsku, saopšteno je iz ministarstva.
Rusija nije javno komentarisala nijedan slučaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.