Bilt: Vizna liberalizacija omogućava razvoj Balkana

Izvor: Blic, 19.Okt.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt: Vizna liberalizacija omogućava razvoj Balkana

Šef švedske diplomatije Karl Bilt ocenio je da bi ponovno uvođenje viza pogodilo obične građane balkanskih zemalja, kao i da vizna liberalizacija sa EU omogućava pozitivan razvoj tog regiona.

- (Ponovno uvođenje viza) pogodilo bi obične, poštene ljude, kao i integraciju slobodnih ljudi u Evropi - mladih i studenata. Mi u stvari želimo da im pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Bilt za švedski radio.

Bilt je dodao da zna da se neke zemlje EU suočavaju s problemom sve većeg broja azilanata, uprkos činjenici da građani iz balkanskih zemalja ne navode ni jedan stvarni razlog zbog kojeg traže azil.

On je, takođe, izrazio zabrinutost zbog signala koje EU šalje zemljama Zapadnog Balkana, prenela je agencija MIA.

- Okončanje procesa proširenja je signal koji ohrabruje nacionalističke snage na Balkanu, a to nije ni u našem ni u njihovom interesu - zaključio je Bilt.

Povezane vesti: Svoboda protiv uvođenja viza zemljama Balkana Fajon: Uvođenje viza Srbiji verovatno od kraja godine EK: Jača kontrola migracije ili posledice po bezvizni režim Banović: Dobili smo upozorenje, naći ćemo zajedničko rešenje Šest država traži vraćanje viza za Balkan
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.