Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize

Izvor: VOA, 05.Avg.2021, 22:08

Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize

Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu počela je da obrađuje sve zahteve za vize, među kojima su i turističke, objavilo je diplomatsko predstavništvo SAD-a u Srbiji. “Ambasada SAD u Beogradu obrađuje zahteve za neuseljeničke vize isključivo za državljane Republike Srbije ili osobe koje imaju stalni boravak u Republici Srbiji. Termini koje zakažu strani državljani bez stalnog boravka u Republici Srbiji biće automatski otkazani”, navedeno je na internet stranici ambasade. U objavi je precizirano da je dostupnost slobodnih termina za turistička i poslovna putovanja veoma ograničena i da useljeničke i vereničke vize imaju prioritet. “Ostali termini se dele po prinsipu prioriteta”, navedeno je na sajtu ambasade. Takođe, ukazano je da se zahtevi za useljeničke vize obrađuju isključivo za državljane Srbije i državljane Crne Gore, ili osobe sa stalnim boravkom u Srbiji ili Crnoj Gori. Usled pandemije koroanvirusa Sjedinjene Države su marta 2020. obustavile izdavanje viza u svim zemljama sveta. Stejt department je tada saopštio da su ambasade i konzulati nastavili izdavanja viza za hitne slučajeve.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD u Beogradu opet obrađuje zahteve sa vizu građanima Srbije

Izvor: Danas, 05.Avg.2021

Američka ambasada u Beogradu od danas ponovo obrađiuje sve zahteve za vize, među kojima su i turističke, saopšteno je iz Ambasade, prenosi Nova.rs.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.