Uživo: Troicki - Marej 5:4, 6:4!

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Troicki - Marej 5:4, 6:4!

Srpski teniser Viktor Troicki i Škot Endi Marej igraju meč osmine finala Rolan Garosa.

Troicki je odmah u prvom gemu napravio brejk koji je iznenadio Mareja, te Škot u drugom nije ni mogao da pruži dostojniji otpor.

Za nepunih 20 minuta postojao je samo jedan igrač na terenu, a publika naklonjena Mareju mislila je da nije zalečio povredu jer se kretao očajno.

Troicki je ređao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vinere i imao je 5:0 a onda se dogodio totalni preokret u priči. Kao da je mislio da je rešio pitanje seta, Viktor je stao, dozvolio Mareju da vrati prvi brejk, a zatim i da na svoj servis smanji na 5:2.

Marej je dizao nivo igre a Troickom su njegove dubinske lopte kao i paralele pravile velike probleme.

I sledeća dva gema dobio je Marej, a onda je posle 5:4 imao dve brejk lopte za 5:5.

Nije delovalo da Troicki u tom trenutku može do seta ali je na njegov drugi servis Marej poslao lopticu u veliki aut što je ispratio lomljenjem reketa.

Znao je Viktor da je to bio pravi trenutak za veliku agresivnost u igri i brzo je stigao do 6:4.

Statistički gledano, Viktor je bio ubedljivo bolji rival u prvom setu. Imao je 78 odsto ubačenog prvog servisa, Marej 63, zatim dva asa, 13 vinera i osam neiznuđenih grešaka, naspram Škotovih 13.

DRUGI SET -

Marej je lako osvojio prvi gem, a i do drugog je bio blizu, ali je sam sebe pobedio u njemu - 1:1.

Oba tenisera uspevaju da u ovom delu igre čuvaju servis, a Troicki se nešto bolje kreće.

Marej pokušava da ga šalje na bekhend ali mu za sada to ne pomaže. Viktor je uočio greške iz druge polovine prvog seta i sada motri na svaki Endijev korak.

Najduži do sada bio je peti gem u kojem je Marej propustio tri šanse za gem, ali je četvrtu realizovao.

Marej je ostvario i prvi brejk u drugom setu, uglavnom zahvaljujući Viktorovim ishitrenim udarcima.

Sjajno se iščupao Troicki iz nezavidne situacije u sledećem gemu. Marej je pomalo potcenjivački započeo gem u kojem je Viktor razantnim forhendima vratio brejk za 4:3.

Dobar period igre Viktor je zaokružio osmim gemom koji je loše otvorio (15:40) ali je sa nekoliko dobrih udaraca i uz dve neiznuđene greške pretvorio u 4:4.

Duge razmene udaraca i velika neizvesnost krasili su deveti gem koji je Viktor osvojio još jednim brejkom - 5:4!

Povezane vesti: Marej trenirao pred meč sa Troickim, povreda ga i dalje muči Rolan Garos (9. dan): Troicki u osmini finala, Zimonjić u mešovitom dublu Marej povređen, moguća predaja Troickom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.