Uživo: Naši 2/5 trećeg dana

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Naši 2/5 trećeg dana

Viktor Troicki i Vesna Dolonc ostvarili su pobede, a Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Jelena Janković završile su takmičenje u 2. kolu trećeg dana Vimbldona.

Troicki je u tri seta savladao Kuznjecova, Ana je izgubila od Eženi Bušar sa 6:3, 6:3, a Bojana od Kirsten Flipkens sa 6:4, 6:4.

U srpskom okršaju Vesna Dolonc je iznenadila Jelenu Janković pobedivši je sa 7:5, 6:2.

Viktorija Azarenka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predala je meč Flaviji Peneti, tako da je meč Ane Ivanović sa Eženi Bušar na Centralnom terenu počeo oko 14.15h.

Organizatori u Londonu još nisu odredili na kojim će terenima igrati Jelena Janković i Vesna Dolonc, odnosno Bojana Jovanovski i Kirsten Flipkens.

Na našem sajtu možete da pratite kretanje rezultata na mečevima srpskih predstavnika.

Dan na Vimbldonu obeležile su brojne predaje, između ostalih Darsisa, Čilića i Viktorije Azarenke. Toni Nadal izjavio je da će se njegov nećak Rafael sigurno vratiti na Vimbldon, Rodžeru Federeru zabranjen je narandžasti đon, a Nik Bolitijeri tvrdi da je Novak Đoković najkompletniji teniser svih vremena.

21.00 Vesna pobedila Jelenu

Nakon srpskog duela Tipsarević - Troicki u prvom kolu u muškom singlu, imamo naš duel u drugom kolu u ženskom singlu.

Jelena Janković i Vesna Dolonc igraju prvi međusobni duel, a pobednica će u narednoj rundi igrati upravo protiv bolje iz duela Flipkens - Jovanovski.

Jelena, kona će od ponedeljka ponovo biti najbolja srpska teniserka, iskoristila je nervozu rivalke na startu i lako je stigla do prednosti od 2:0. Vesna se međutim nije predala, uzvratila je na isti načiin, ali delovalo je da će Jelena lako do prvog seta kada je povela sa 5:2.

Imala je Jankovićeva i nekoliko set prilika, ali Vesna Dolonc se nije predavala i uspela je da načini veliki preokret u prvom setu. Dobila je pet vezanih gemova i nakon 50 minuta stigla je do prvog seta - 7:5.

Seriju dobijenih gemova Vesna je produžila i na start drugo seta, povela je sa 2:0 dobivši sedmi uzastopni gem i delovalo je da je blizu pobede. Jelena je uspela da prekine na kratko seriju, ali nikako nije mogla protiv uporne rivlake do brejka. I umesto povratka Jankovićeve u meč, Vesna je u sedmom gemu napravila novi brejk a zatim je uspela da odservira za veliki trijumf (6:2).

20.03 I Bojana završila takmičenje

Bojana Jovanovski igra protiv Kirsten Flipkens. Belgijanka vodi sa 2-1 u pobedama i slavila je u poslednjem duelu odigranom ove godine u Hobartu sa laganih 2-0.

Meč je počeo sa tri vezana brejka, a lošta stvar po Bojanu je što je Flipkens napravila dva i posle 15 minuta je vodila sa 3:1. Ispostavilo se da je početak meča i odličio prvi set. U nastavku nije bilo brejkova, pa je posle 33 minuta Belgijanka povela sa 1-0 dobivši prvi period sa 6:4.

Drugi set srpska teniserka je takođe loše počela. Belgijanka je dobila prva dva gema i tako ponovo preuzela kontrolu nad setom. U sedmom gemu propustila je nekoliko brejk šansi da povede sa 5:2, a Bojana je u narednom gemu imala tri brejk prilike ali nije uspela da izjednači na 4:4.

Na kraju se ispostavilo da je ponovo brejk an startu bio odlučujući i Kirsten Flipkens je slavila na kraju sa dva puta po 6:4.

Razočaranje, Ana izgubila u 2. kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović doživela je veliko razočaranje – u drugom kolu Vimbldona izgubila je od 19-godišnje Eženi Bušar sa 6:3, 6:3.

Ana je tokom celog meča bila nervozna, udarci su joj bili i suviše kratki, a Kanađanka je imala rešenje za servise Ivanovićeve.

Pre trećeg kola Ana nije ispala još od Rolan Garosa 2011. godine, a sada je bolja od nje bila 66. teniserka sveta. Poraz će joj dodatno teško pasti s obzirom na povredu Viktorije Azarenke, čime se Ani žreb ’otvorio’.

Ceo izveštaj pročitajte ovde.

14.13 Sjajni Troicki u trećem kolu

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Andreja Kuznjecova iz Rusije sa 6:4, 6:3, 6:4 u drugom kolu Vimbldona. Troicki je sve vreme kontrolisao igru i rezultat, a pretrpeo je samo jedan brejk. Viktor je prošle sezone igrao u osmini finala, a kako bi ponovio rezultat iz prošle sezone, moraće da savlada boljeg iz duela Južni – Pospišil.

Ceo izveštaj pročitajte ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.