Troicki pobedio Čilića za finale!

Izvor: B92, 13.Jun.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki pobedio Čilića za finale!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira iz Serije 250 u Štutgartu, pošto je pobedio Marina Čilić sa 6:3, 6:7 (1-7), 7:6 (7-2).

Troicki je osvojio prvi set, ali je u ranoj fazi drugog propustio tri brejk lopte, posle čega se Čilić vratio u meč i briljantno odigrao taj brejk drugog seta za izjednačenje.

Bio je hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser vrlo blizu pobede – dubokim riternima mučio je Troickog i došao do brejk za vođstvo 3:2. Međutim, Viktor nije odustajao, uzvratio je za 4:4, a onda je u devetom gemu spasao nove tri brejk lopte, dve zahvaljujući servisu i jednu drop šotom posle dužeg poena.

Ušlo se u novi taj brejk, a Čilićeva igra u potpunosti se raspala. U prvom poenu poslao je loptu daleko u aut, pa je zatim dva puta zakucao u mrežu i Troicki je došao do dva mini brejka viška (3:0).

Ubrzo je bilo 5:0, a Viktor je meč završio servis vinerom – 7:2 u taj brejku i prolaz u finale, sedmo u karijeri.

Troicki će se za treći trofej u karijeri, a drugi ove sezone, boriti sa Rafaelom Nadalom, koji je u dva seta pobedio Gaela Monfisa.

Do sada je Viktor četiri puta igrao s Rafom i samo jednom je osvojio set – baš u poslednjem okršaju, u Tokiju 2010. godine, Španac je slavio sa 7:6, 4:6, 7:6.

Viktor je odlično počeo meč – lako je dobio gem na svoj servis, a onda je u sledećem iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 2:0.

Troicki je set definitivno prelomio u petom gemu – tada je hrvatski teniser stvorio 0:40, ali Viktor je spasao sve tri brejk lopte, zatim i još jednu i poveo je sa 4:1. Do kraja seta nije bilo problema, pa je srpski teniser sa 6:3 došao do prvog seta.

Troicki je veliku priliku propustio na početku drugog seta, kada je u trećem gemu propustio tri brejk lopte.

Potom smo gledali brze gemove na obe strane sve do Čilićevog vođstva 6:5 u drugom setu. Tada je hrvatski teniser imao set loptu, ali je poslao slajs u mrežu, pa je Troicki uskoro izborio taj brejk.

Ono što nije u 12. gemu, Čilić je učinio u taj brejku – u dugoj razmeni osvojio je prvi poen, a zatim je dubokim riternom odmah napravio mini brejk. Potom se Marin razmahao, Troicki nije imao odgovor i ubrzo je bilo 1:1 u setovima, 7-1 u taj brejku.

U prva četiri gema trećeg seta nije bilo uzbuđenja, a onda je Čilić napravio brejk, Pri rezultatu 30:30 Troicki je pogrešio stranu pri napadu, a hrvatski teniser prošao ga je na mreži uz malu pomoć neca. Srpski teniser bio je dekoncentrisan i na brejk lopti je prvi udarac posle servisa poslao daleko u aut – 3:2.

Čilić je igrao sve bolje, ali Troicki nije odustajao i čekao je svoju šansu. Dočekao ju je u osmom gemu kada je zahvaljujući sjajnim riternima došao do brejk lopte. Nije Čilić pogodio prvi servis, Troicki je vratio loptu u igru, a hrvatski teniser poslao je bekhendom loptu daleko u aut – 4:4.

I u sledećem gemu videli smo pravu dramu – Čilić je došao do 15:40, ali Troicki se izvukao, prvo jakim servisom, a zatim i drop šotom posle dužeg poena. Usledila je velika borba, Troicki je spasao još jednu brejk loptu, ovoga put asom, da bi ubrzo poveo sa 5:4.

Tada se moglo naslutiti da ćemo gledati novi taj brejk, što se i desilo.

Ovoga puta Viktor je bio koncentrisaniji, a Čilićeva igra potpuno se raspala – u prvom poenu poslao je loptu daleko u aut, pa je zatim dva puta zakucao u mrežu i Troicki je došao do dva mini brejka viška (3:0).

Ubrzo je bilo 5:0, a Viktor je meč završio servis vinerom – 7:2 u taj brejku i prolaz u finale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.