Troicki eliminisan na startu Ju Es Opena

Izvor: Studio B, 30.Avg.2011, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki eliminisan na startu Ju Es Opena

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je kasno sinoć na startu takmičenja izgubio od Kolumbijca Alehandra Falje sa 3:2.

Troicki je propustio priliku da se pridruži Janku Tipsareviću, koji je ranije pobedio Francuza Ogustana Žonsea, neočekivano položivši oružje pred 119. teniserom sa ATP liste u njihovom prvom međusobnom odmeravanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << snaga.

Posle rutinski dobijenog prvog seta Troicki je neočekivano popustio u nastavku, pa se Falja vratio u meč izjednačivši na 1:1. Ipak, kada je 16. teniser sveta ponovo uhvatio odgovarajući ritam malo ko je mogao da nasluti da će uslediti prava drama.

Nadahnuti Kolumbijac je zaigrao kao preporođen, izjednačio je u setovima na 2:2, da bi i u petom bio mnogo konkretniji i sigurniji od rivala kojem ništa nije polazilo za rukom.

Dekoncentrisani Troicki je pravio brojne greške, a njegovi udarci bili su neprecizni i bez žestine. Nikako nije uspevao da uspostavi odgovarajuću igru, udarajući lopticu veoma često bez kontrole. Kolumbijac je strpljivo osvajao poene i na kraju potpuno zasluženo slavio posle više od tri i po sata maratonske uzbudljive borbe.

Naredni rival Falje je nemački veteran, 33. godišnji Tomi Has, koji je savladao Francuza Žonatana Dasnijea De Vežija sa 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:1.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.