Poraz Troickog, Janko u drugom kolu

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Troickog, Janko u drugom kolu

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u 2. kolo ATP turnira u Vašingtonu. Protivnik Troickog, Amerikanac Mardi Fiš, bio je bolji od našeg tenisera savladavši ga sa 4:6, 3:6. Tipsarević se plasirao u drugo kolo pobedom nad Klemonom od 6:4, 6:0.

Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teniser je slabo započeo meč dozvolivši Fišu da povede sa 1:5. Viktor je uspeo da dođe do 4:5 ali Amerikanac mu nije dozvolio više od toga.

Troicki je i na startu drugog seta omogućio protivniku da odmah napravi brejk. Uspeo je da uzvrati i da izjednači ali odmah potom i da protivniku dozvoli još dva brejka i da lagano reši meč u svoju korist.

U Vašingtonu, na tuniru iz serije 500, gde pobednik dobija 500 poena i 261.500 dolara, nastupa i Janko Tipsarević.

U prvom kolu Tipsarević (41. na ATP) je savladao Francuza Arna Klemona (69 na ATP) sa 6:4, 6:0. U drugom kolu ga čeka Sem Kveri od koga je poražen pre dva dana u polufinalu turnira u Los Anđelesu.  Protivnik Tipsareviću u narednoj rundi takmičenja, čiji je nagradno fond milion i sto hiljada dolara, je Amerikanac Sem Kveri, koji je u prvom kolu bio slobodan.

Njih dvojica su nedavno odmerili snage u polufinalu turnira u Los Anđelesu, a uspešniji je posle tri seta bio Kveri.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, prvi nosioci na turniru,  završili su takmičenje pošto su već u prvom kolu poraženi od Tomaša Bedriha i Radeka Štepaneka sa 4:6, 6:4, 8:10.

Turnir u Vašingtonu igra se za fond od 1,6 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.