MK: Troicki preko Kližana do drugog kola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK: Troicki preko Kližana do drugog kola

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u drugo kolo Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u provom kolu pobedio Slovaka Martina Kližana sa 2:1 u setovima 7:6, 5:7, 6:2.

Troicki je u njihovom petom međusobnom duelu do četvrte pobede došao posle dva sat i 36 minuta igre.

U prvom setu oba tenisera bili su prilično sigurni na svoj servis. U tom periodu nije viđena nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brejk lopta, pa je set okončan u taj-brejku, koji je Troicki dobio sa 7:5, nakon što je srpski igrač napravio četiri mini-brejka, jedan više od Kližana.

Početkom drugog seta, odnosno u trećem gemu, Troicki je došao do prve brejk lopte, koju je odmah realizovao, te je tako poveo sa 2:1 u gemovima.

Kližan je u osmom gemu uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa Troickom, a potom je i u 12. gemu, posle velike borbe, napravio novi brejk, te tako došao do izjednačenja u setovima - 1:1.

U odlučujućem setu, Troicki je napravio dva brejka, dok Kližanu to nije pošlo za rukom, iako je u tom periodu imao čak sedam prilika da srpskom teniseru oduzme servis.

Troicki će se u drugom kolu sastati sa Amerikancem Džonom Iznerom, koji je u prvom kolu bio bolji od svog sunarodnika Stiva Džonsona sa 2:0 u setovima.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.