DK: Troicki doneo prvi bod

Izvor: B92, 08.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Troicki doneo prvi bod

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Švedske sa 1-0 u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa.

Prvi poen braniocima titule doneo je Viktor Troicki koji je posle dosta problema savladao Mihaela Rideršteda sa 3:1, po setovima 6:3, 6:1, 6:7(6), 7:5.

Drugi na teren će Janko Tipsarević koji igra protiv 355. tenisera sveta Ervina Eleskovića.Umesto Tipsarevića protiv Eleskovića je trebalo da igra Novak Đoković, ali je stručni štab u poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutak odlučio da odmori prvog tenisera sveta.

U subotu će Zimonjić i Tipsarević igrati dubl sa Aspelinom i Lindestadom. U nedelju će se igrati poslednja dva meča u singlu, Đoković će igrati sa Riderštedom, a Troicki sa Eleskovićem.

Pobednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Argentina - Kazahstan.

Iako je bio ogroman favorit pred ovaj duel, Troicki je počeo veoma ozbiljno. Takva igra donela mu je već na startu veliku prednost pošto je nakon desetak minuta uz dupli brejk poveo sa 3:0.

Potvrdio je Troicki u narednom gemu brejk bez problema, ali se nakon toga opustio. Šveđanin, koji na 0:4 baš nije imao ništa da izgubi, zaigrao je opušteno i dobio tri vezana gema.

To je ipak bilo sve od Šveđanina u prvom setu. Troicki je ponovo vratio koncentraciju na visok nivo, a to mu je donelo još dva gema i vođstvo u setovima (6:3).

Drugi set bio je sličan kao i prvi, ali bez pada Troickog. Srpski teniser igrao je ozbiljno pa je onda do izražaja došla i velika razlika u kvalitetu. Uz dupli brejk Viktor je as udarcem dobio drugi set sa ubedljivih 6:1.

To međutim nije bilo dovoljno, pošto je Šveđanin u trećem setu uspeo da stigne brejk zaostatka, a onda da se kroz taj-brejk izbori i za četvrti set. Iako je izgubio set, delovalo je da Troicki kontroliše situaciju, pri vođstvu od 4:3 imao je i dve brejk lopte, ali nije ih iskoristio.

Rideršted je već u sledećem gemu uspeo da napravi brejk, servirao je za izjednačenje u setovima, ali je Troicki dobio tri gema za redom, dobio je meč i tako izbegao dramu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK: Rideršted - Troicki 0:1 (3:6, 0:1)

Izvor: Sportske.net, 08.Jul.2011

Četvrtfinalni duel Dejvis kupa između Švedske i Srbije koji se igra u Halmštadu otvorili su Mihael Rideršted (297) i Viktor Troicki (16).

Nastavak na Sportske.net...

DK: Novak povređen, ne igra protiv Eleskovića

Izvor: Sportal.rs, 08.Jul.2011

Viktor Troicki i Mihael Rideršted u 15 časova igraju prvi meč četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Švedske u Halmštadu, a u drugom meču na teren neće izaći, kako je najavljeno, Novak Đoković.

Nastavak na Sportal.rs...

DK: Rideršted - Troicki 1:2 (3:6, 1:6, 7:6)

Izvor: Sportske.net, 08.Jul.2011

Četvrtfinalni duel Dejvis kupa između Švedske i Srbije koji se igra u Halmštadu otvorili su Mihael Rideršted (297) i Viktor Troicki (16). Naš teniser nadmoćan u prva dva seta. U treće, Šveđanin krenuo na sve ili ništa i uspeo da smanji rezultat.

Nastavak na Sportske.net...

DK: Troicki za prvi poen Srbije

Izvor: Mondo, 08.Jul.2011

Viktor Troicki na startu četvrtfinalnog meča protiv Šveđana savladao Mihaela Rideršteda 6:3, 6:1, 6:7, 7:5.

Nastavak na Mondo...

DK: Elesković - Tipsarević 2:3 (prvi set)

Izvor: Sportske.net, 08.Jul.2011

Troicki je doneo prvi poen Srbiji u četvrtfinalnom duelu protiv Švedske. Tipsarević ima šansu da pobedom nad Eleskovićem dovede srpski tim na korak od polufinala Dejvis kupa.

Nastavak na Sportske.net...

Nole u dublu

Izvor: RTS, 09.Jul.2011, 15:32

Najbolji teniser sveta izaćiće sa Nenadom Zimonjićem na teren u dubl meču Švedske i Srbije,koji počinje u 15.00 časova uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.Ovo je prilika da naša Dejvis kup reprezentacija osigura pobedu bez izgubljenog meča.Kretanje rezultata možete pratiti i na našem...

Nastavak na RTS...

DK: Švedska - Srbija (dublovi) 1:2 (prvi set)

Izvor: Sportske.net, 09.Jul.2011

Teniska reprezentacija Srbije blizu je polufinala Dejvis kupa. Dubl Zimonjić-Đoković ima šansu da pobedom nad overi plasman među četiri najbolje selekcije sveta.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.