DEJVIS KUP: Đoković ubedljiv protiv Rohusa, 2:0 za Srbiju

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Feb.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEJVIS KUP: Đoković ubedljiv protiv Rohusa, 2:0 za Srbiju

Đoković – Rohus 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)
Reprezentcija Srbije povela je protiv Belgije sa 2:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa koji se igra u gradu Šarlroa. Drugi poen Orlovima doneo je Novak Đoković savladavši Olivijea Rohusa sa 6:3, 6:2, 6:2.
Prethodno je vodeći poen za Srbiju osvojio Viktor Troicki koji je bio bolji od Davida Gofana sa 1:6, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.
U subotu od 14 sati na programu je igra dublova, a ukoliko Viktor Troicki i Nenad Zimonjić savladaju par Stiv Darsis /Roben Bemelmans, to će Srbiji obezbediti pobedu i plasman u četvrtfinale
Đoković je na pobedničkom talasu iz Melburna, i motivisan velikom pobedom Viktora Troickog, rutinskom igrom pregazio Rohusa i doveo Srbiju na korak od četvrtfinala.
Ovo je bio njegov prvi meč za Dejvis kup reprezentaciju od leta 2011. godine.
Ne želeći da rizikuje povredu na izuzetno klizavom terenu, Đoković je zauzeo „busiju” i sa osnovne linije „torpedovao“ Rohusa, ispalivši tokom meča blizu 20 asova.
Prvi set je dobio uz jedan brejk ostvaren u šestom gemu, u drugom je „načeo” protivnika u petom gemu (3:2) da bi ga još jednim „nokdaunom” u sedmom gemu psihološki potpuno uzdrmao.
Đoković je nastavio sa serijom projektila i u trećem setu, u kojem je opet jednim defanzivno–ofanzivnim forhendom sa osnovne linije došao do brejka i prednosti od 2:1.
Nastavila se dominacija srpskog tenisera koji je do kraja meča pravom kanonadom forhend udaraca donnjo prednost Srbiji od 2:0.
Troicki – Gofan 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4)
Srbija je došla do vođstva od 1:0 nakon što je Viktor Troicki savladao Davida Gofana sa 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4).
Troicki je kao 39. na ATP listi bio favorit protiv 50. igrača sveta, a meč je trajao tri sata i 51 minut.
U prvom setu Troicki je uspeo da osvoji samo jedan gem. Prednost protivnika od 2:0, smanjio je na 2:1 i onda do kraja ovog dela igre nije našao način da se suprotstavi Gofanu.
U drugom setu Srbin je malo popravio utisak, a tek posle velike neizvesnosti uspeo je da dobije treći set.
Troicki je poveo sa 3:0 i 4:1, međutim, onda je dozvolio Gofanu da napravi seriju od 4:0, preokrene rezultat i povede sa 5:4. Srpski teniser izjednačio je na 5:5 i 6:6 i izborio se za taj–brek, u kojem je za nijansu bio uspešniji (7:5).
Troicki je u četvrtom setu uspeo da izjednači rezultat na 2:2 i dođe do šanse da osvoji prvi poen za Srbiju, što je posle gotovo četiri sata i iskoristio.
U narednom meču sastaju se Olivije Rohus i Novak Đoković.
Troicki: Nisam ni svestan šta sam učinio
Viktor Troicki je izjavio posle pobede nad Davidom Gofanom da nije svestan uspeha, ali da je ponosan na preokret i trijumf:
Neviđen preokret, nisam ni svestan šta sam učinio. Mislim da je protivnik bio bolji u prva dva seta, čak i u četvrtom, stalno je diktirao tempo. Iako sam ja bio stegnut na početku i nisam igrao kako treba, mislim da je u ovom meču presudilo iskustvo, a nadam se da će mi ovo podići samouzdanje u nastavku karijere.
On je dodao da su ga publika i njegov tim sve vreme podržavali i da su mu tako pomogli da se podigne posle gubitka prva dva seta:
Moram da pohvalim publiku, kao i moj tim, koji su me sve vreme podržavali i pomogli da izađem kao pobednik iz ovog meča. Publika mi je na zastavi napisala „neku lepu posebnu rečenicu“ koja me je motivisala.
U narednom meču sastaju se Olivije Rohus i Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troicki kroz dramu do pobede

Izvor: Danas, 01.Feb.2013

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela je sa 1-0 protiv Belgije u prvom kolu Svetske grupe, pošto je Viktor Troicki posle velike borbe načinio preokret i savladao Davida Gofana sa 3:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4). U odlučujućem setu viđen je samo jedan brejk, što se ispostavilo dovoljnim da Viktor...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.