Ðukić Dejanović: Rekonstrukcija nije neprijatna za ministre

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðukić Dejanović: Rekonstrukcija nije neprijatna za ministre

"Rekonstrukcija i preispitivanje šta se uradilo i da li može bolje je prilika da se stimulišu svi, da neko dobije drugi posao koji će bolje raditi. Za ministre to uopšte nije doživljaj koji je neprijatan. Moramo se navići na to da se preispituje kako smo radili i da li ima onih koji imaju bolje ideje, potencijal i energiju da nešto bolje urade od nas", izjavila je Ðukić Dejanović gostujući u jutarnjem dnevniku Radio televizije Srbije.

Ministarka zdravlja je dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je zadovoljna svojim dosadašnjim radom, ali da je na drugima da to ocene.

"Odblokirali smo 531 lek koji čak nije imao ni cenu, krenuli sa kliničkim centrima, počeli da izjednačujemo privatno i državno zdravstvo, krenuli vrlo organizovano sa skrininzima... To su aktivnosti koje više ne mogu nazad i time sam zadovoljna. Da li bi to neko mogao bolje da radi, procenjivaće oni koji su kompetentni", rekla je Ðukić-Dejanović.

Odgovarajući na pitanje kakva je situacija sa rekonstrukcijom kliničkih centara u Srbiji ministarka zdravlja je istakla da je rad na tim projektima intezivniji i najavila rekonstrukcije u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu.

"Prošle godine nisu bili završeni projekti, zbog čega smo rad na njima intezivirali. Sada potpisujemo akt kojim počinju radovi u Nišu koji je najviše odmakao u dokumentaciji. Do kraja godine očekujemo u Novom Sadu, a sledeće u Kragujevcu i Beogradu. Kadar i oprema su bitne, ali bez adekvatnog prostora ne možete pružati odgovarajuće usluge u zdravstvu", poručila je Ðukić-Dejanović.

Ona je dodala i da najavljene budžetske uštede u zdravstvu pacijenti neće osetiti jer će one pre svega biti fokusirane na nekim edukacijama koje će, umesto do kraja godine, biti pomerene za sledeću.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.