Izvor: B92, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvornik": Svedok se nije pojavio

Beograd -- Odložen današnji nastavak suđenja šestorici optuženih za ratne zločine u opštini Zvornik 1992. godine.

Proces je odložen pošto se nije pojavio svedok koji je trebalo da bude saslušan na današnjem pretresu. Suđenje pred većem predsedavajuće Tatjane Vuković će se nastaviti sutra u 9.30, u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Za ratne zločine u opštini Zvornik optuženi su tadašnji predsednik "privremene vlade" Zvornika Branko Grujić, komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Teritorijalne odbrane Branko Popović, pripadnici jedinice "Žute ose" Dragan Slavković, Ivan Korać, Siniša Filipović i Dragutin Dragićević.

Grujić i Popović odbacili su krivicu za prisilno iseljavanje 1.822 Muslimana iz sela Kozluk i Skočić 26. juna 1992. godine i negirali navode optužnice da su znali ali nisu sprečili "Žute ose" koje su u maju i junu 1992. godine ubili najmanje trojicu Muslimana na lokalitetima "Ekonomija" i "Ciglana".

Optuženi Slavković, Korać i Filipović negirali su da su u maju i junu 1992. godine u Domu kulture u Čelopeku ubili najmanje 19 iz grupe od 163 zlostavljana Muslimana iz sela Divič, dok se Dragičević brani ćutanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.