Zvezde sleću u Drvengrad!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2012, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezde sleću u Drvengrad!

Monika Beluči, Brajan Feri, Nik Mejson i Dejvid Gilmor samo su neka od poznatih imena koja su potvrdila dolazak na filmski festival Kustendorf, prenosi RTS.

Poznati jugoslovenski i srpski reditelj Emir Kusturica Izjavio je da su dolazak na Kustendorf potvrdili Monika Beluči, Brajan Feri, dvojica članova grupe Pink flojd- Nik Mejson i Dejvid Gilmor, ali i šefica Britanskog filmskog instituta, gospođa Nevil.

Festival otvara film Cveće rata, kineskog autora Zanga Imua, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji će, takođe, prisustvovati festivalu.

Objašnjavajući kako sa lakoćom dovodi poznata imena iz sveta filma poput Džonija Depa i Džima Džarmuša na Mokru goru, reditelj je rekao da "Kustendorf ima dobar eho u svetu", kao i da ljude zanima šta to on novo radi, odnosno socijalni i ekološki projekat na kojem je poslednjih 10 godina angažovan – a to je stvaranje uzorka Srbije koji je netipičan.

Na pitanje koje to impresije poznati glumci i reditelji nose kada odu sa Mokre gore, Kusturica je odgovorio da im u sećanju ostaje ono najbolje, a to je ta originalnost koju Kustendorf ima.

"Njih manje zanima da dolaze u metropole, jer metropole imaju veće i lepše na drugoj strani. Sve što je originalno, sve što vredi kod nas za njih je veoma privlačno", zaključio je Kusturica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

I Monika Beluči stiže u Drvengrad

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2012

MOKRA GORA - Na šesti festival „Kustendorf“ dolazak su potvrdili članovi „Pink Flojda“ Dejv Gilmor i Nik Mejson, legendarni Brajan Feri, svetska lepotica Monika Beluči, direktor Britanskog filmskog instituta Amanda Nevil, a 16. januara prvorazredni događaj otvara film „Cveće rata“ kineskog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.