Zvezda slavila u Sevilji posle produžetka

Izvor: Kurir, 15.Nov.2012, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila u Sevilji posle produžetka

Crveno-beli umalo prokockali 17 poena prednosti

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas nakon produžetaka u Sevilji Kahasol sa 95:93 (17:20, 16:10 26:15, 24:38, 12:10) u utakmici drugog kola Grupe H Evrokupa.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Igor Rakočević sa 25 poena, dok je 16 ubacio Raško Katić uz osam skokova, a DaMarkus Nelson dodao je 15. Najbolji sa druge strane bio je Brajan Esburi sa 26 poena, dok je Tomaš Satoranski postigao 21 koš. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srpski internacionalac Luka Bogdanović proveo je 25 minuta na parketu i postigao je 15 poena, dok je Milenko Tepić za cetiri minuta dao isto dva poena.

Zvezda je na poluvreme otišla sa prednošću od tri poena, odličnom serijom od 12:0 u završnici druge četvrtine. Beograđani su tokom treće deonice imali predost od 17 razlike (57:40), ali je Kahasol odličnom igrom u poslednjoj četvrtini došao do produžetaka.

Esburi je trojkom dve sekunde pre kraja odveo utakmicu u produžetke. Iako je Kahasol bolje otvorio prudužetke, crveno-beli su izašli kao pobednici iz ovog meča i iz dve utakmice imaju skor od dve pobede, dok Orelan i Sasari imaju po jednu pobedu i poraz, a Kahasolu je ovo bila druga izgubljena utakmica u Evrokupu.

U drugoj utakmici Grupe H Orlean je pobedio Sasari sa 88:75.

Zvezda će narednu utakmicu igrati 21. novembra u beogradskoj hali Pionir, kada će dočekati italijanski Sasari.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.