Zverev zaustavio Lajovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2021, 12:36

Zverev zaustavio Lajovića

Srpski teniser Dušan Lajović završio je nastup na Australijan openu, pošto je danas u osmini finala izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva 6:4, 7:6 (7:5), 6:3.

Zverev će u borbi za polufinale igrati protiv pobednika duela Novak Đoković – Miloš Raonić.

Lajović je zaista dao sve u ovom susretu, igrao u pojedinim momentima sjajan tenis, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali to ipak nije bilo dovoljno.

Kvalitet 6. nosioca turnira je ipak isplivao u krucijalnim momentima susreta i na kraju je, ipak, zasluženo prošao među osam najboljih u Melburnu.

Duci je krenuo odlično, prvi napravio brejk i stigao do 2:0. Ali, istog momenta je Nemac uzvratio, izjednačio na 2:2, a nešto kasnije još jednom oduzeo servis Srbinu.

Bio je siguran na servisu i posle 50 minuta igre je poveo u setovima sa 6:4.

U drugom su oba rivala bila mnogo sigurnija na servisu i do 11. gema praktično da ni jedan ni drugi nisu imali nikakvu brejk šansu.

Iako je Zverev u tim momentima iskazivao frustraciju zbog nemogućnosti da oduzme servis Lajoviću, čak je bacao i reket, uspeo je da napravi brejk za 6:5.

No, nervoza je učinila svoje, te je Lajović vrlo agresivnom igrom uspeo da uzvrati i volšebno uvede 2. set taj-brejk.

Psihološka prednost je bila na njegovoj strani, ali je nije iskoristio. Zverev se konsolidovao, počeo da pogađa uglove terena i da lakše dolazi do poena.

Došao je do dve vezane set-lopte, a iskoristio je onu na servisu Lajovića, te je uspeo da povede sa 2:0.

Da je Lajović dobio 2. set, sve bi bilo drugačije. Ovako, njegova igra se raspala u trećem setu i Zverev je lako priveo meč kraju.

Brzo je došao do 4:1 i to vođstvo je umešno sačuvao do kraja za plasman u četvrtfinale.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUŠAN LAJOVIĆ NIJE USPEO DA PROĐE: Nemac prejak za Srbina!

Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2021

Kraj za Srbina! Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je od Nemca Aleksandra Zvereva u tri seta, po setovima 6:4, 7:6(5), 6:3. Lajović je odigrao solidan meč, ali Zverev je bio stabilniji u ključnim poenima. Imao je Dušan u prvom setu vodstvo od 2:0 i servirao je za 3:0, ali se  Zverev vratio u...

Nastavak na HotSport.rs...

Lajović solidan, ali Zverev bolji u tri seta

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2021

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na Australijan openu u četvrtom kolu, pošto je bolji od njega bio Aleksander Zverev sa 6:4, 7:6 (7-5), 6:3.

Nastavak na N1 televizija...

Nadal lako protiv Fonjinija za četvrfinale Australijan opena

Izvor: Beta, 15.Feb.2021, 09:37

Španski teniser Rafeal Nadal plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije bez izgubljenog seta, pošto je danas pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:4, 6:2.Nadal se u svoje 13. četvrfinale Australijan opena plasirao posle dva sata i 16 minuta igre.Španac je upisao 24 direktna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.