Zveckanje oružjem u blizini Kine

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 16:50

Zveckanje oružjem u blizini Kine

Filipini i Australija izveli su zajedničke manevre vazdušnog napada u blizini Južnog kineskog mora.

U manevrima održanim u opštini Rizal u filipinskoj provinciji Palavan učestvovalo je 175 vojnika iz oružanih snaga Filipina i dva voda iz australijskih odbrambenih snaga, navodi se u saopštenju potpukovnika Enrikea Gila Iletoa, načelnika službe javnih poslova filipinske vojske, prenosi Blumberg.

"Vežba je uključivala koordinisane vazdušne, kopnene i pomorske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije kojima su simulirane realne borbene situacije. Time je povećan stepen operativne spremnosti oružanih snaga", navodi se u saopštenju.

Potpukovnik Ileto je rekao da se lokacija na kojoj su održani manevri nalazi nedaleko od Drugog Tomasovog grebena u Južnom kineskom moru koje je u centru teritorijalnog spora između Filipina i Kine.

Glavnokomandujući filipinskih oružanih snaga general Romeo Bravner Mlađi rekao je novinarima da vežbe "nisu bile usmerene protiv Kine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.