Zurof: Jevreji će protestovati ukoliko Stepinca proglase svecem

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof: Jevreji će protestovati ukoliko Stepinca proglase svecem

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izrazio je uverenje da će Jevreji širom sveta burno reagovati i protestovati ukoliko Vatikan proglasi Alojzija Stepinca svecem.

Govoreći za list "Danas" od petka, Zurof je ocenio da bi proglašenje "nekoga ko je bio sveštenik Ante Pavelića" za sveca bila "užasna stvar".

"Ukoliko Stepinac bude proglašen za sveca, ljudi će misliti da je potpuno u redu podržavati fašizam, masovna ubistva i da to nije prepreka da neko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bude proglašen svetim", kazao je Zurof.

On je dodao da "ne razume" stavove hrvatskog sveštenstva koje bivšeg zagrebačkog nadbiskupa već smatra svetim.

"Činjenica da je Stepinac podržavao NDH, da nikada nije rekao nešto protiv te državne tvorevine, kao i da je bio Pavelićev sveštenik, dovoljno govori o njegovoj istorijskoj ulozi i životu. Stepinac ne zaslužuje da bude sveštenik, a kamoli svetac", istakao je Zurof.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.