Zukorlićev saradnik ulazi u politiku

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlićev saradnik ulazi u politiku

Predsednik Medžlisa Islamske zajednice u Novom Pazaru Sead Šaćirović podneo ostavku zbog "obespravljenosti" bošnjačkog naroda u Srbiji. Šaćirović najavio ulazak u politiku.

Jedan od najbližih saradnika muftije Muamera Zukorlića i predsednik Medžlisa Islamske zajednice u Novom Pazaru Sead Šaćirović podneo je ostavku na funckiju u Islamskoj zajednici i najavio ulazak u politiku.

Šaćirović je naveo da je odluku doneo nakon dubokog promišljanja i konsultacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ovu odluku sam doneo imajući u vidu stanje obespravljenosti bošnjačkog naroda, osećajući obavezu davanja doprinosa rešavanju statusa Bošnjaka i Sandžaka, a poštujući princip nespojivosti verskih i političkih funkcija", naveo je Šaćirović.

Prema njegovim rečima, političke aktivnosti će obavljati u okviru Bošnjačke demokratske zajednice, na čijem čelu je Emir Elfić, zet muftije Muamera Zukorlića.

Šaćirović je naveo da će i dalje obavljati funkciju predsednika Izvršnog veća Sandžaka.

"Ovaj čin doživljavam kao moralnu i ljudsku obavezu prema svome narodu i ovom prilikom pozivam građane, a posebno mlade ljude, da se politički angažuju i masovno učlane u Bošnjačku demokratsku zajednicu", rekao je Šaćirović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.