Zukorlić uz poplavljene građane Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jan.2023, 15:14

Zukorlić uz poplavljene građane Novog Pazara

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić posjetio je danas poplavljena naselja u Novom Pazaru gdje je razgovarao sa mještanima. On je sa delegacijom koji su činili odbornici u Skupštini grada Novog Pazara, posjetio naselja Ćerimidžinica i Selakovac.   Zukorlić tom prilikom kazao da će građani u Stranci pravde i pomirenja uvijek imati prijatelje, te je ličnim primjerom pomogao punjenje džakova pijeskom. – Čuli smo još jednu žalosnu vijest da su nepogode u Novom Pazaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << bile razlogom da se dvoje ljudi utopi. Dva tijela, jedan je stariji hadžija i drugi je njegov komšija koji je pokušao da ga spasi. Još uvijek njihova tijela nisu pronađena. Imali smo odgovornost i obavezu da izađemo na teren i budemo podrška, prije svega porodicama a onda i narodu koji se ovdje bori sa poplavama. Problem ovih rijeka u Novom Pazaru je ozbiljan problem koji iz nepogode u nepogodu nas opominje da se mora nešto ozbiljno po ovom pitanju preduzeti. Rijeka Trnavica i Jošanica su rijeke kategorije II prema zakonu Republike Srbije što znači da odgovornost za njihovo koričenje, za postavljanje brana, za njihovo uređenje i sprečavanje da se ovakve nepogode ne događaju je na gradu Novom Pazaru. Žalosno je da u Novom Pazaru rijeka Raška koja je pod nadležnošću Republike je obezbjeđena i ukoričena, a one rijeke koje su pod nadležnošću grada Novog Pazara su neobezbijeđene, bukvalno kao šumske rijeke. Kao Stranka pravde i pomirenja ćemo dati sve od sebe da nateramo grad Novi Pazar da ovo pitanje tretira jako ozbiljno, da uloži sav svoj napor da se rijeke Trnavica, rijeke Jošanica i sve druge rijeke koje su pod nadležnošću grada ukoriče, zaštite i obezbijede. Stranka pravde i pomirenja će biti na usluzi građanim Novog Pazara, mještanima Ćerimidžinice, Trnave, Selakovca i svih drugih mjesta gdje su poplave, a mi kao stranka ćemo se pobrinuti ne samo za Novi Pazar već i za Sjenicu, Prijepolje i Tutin jer su ove poplave širokih razmjera. Izrazio je žaljenje zbog ljudskih gubitka, jer su danas braneći svoje domove od poplave u rijeku Trnavicu upala dva muškarca za kojima se još uvijek traga. Zukorlić će nakon Novog Pazara posjetiti Sjenicu. (SANA)     The post Zukorlić uz poplavljene građane Novog Pazara appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zukorlić u Sjenici: Bit ćemo glas naroda u Skupštini, problem plavljenja trajno riješiti

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jan.2023

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić posjetio je i opštinu Sjenica gdje je jučer proglašena vanredna situacija zbog poplava koje su nastale uslijed obimnih padavina. Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić zahvalio se Zukorliću...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.