Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2022, 17:48

Zukorlić u Novoj Varoši – Bit ćemo glas naroda u Skupštini Srbije

U Novoj Varoši organiziran je skup liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ gdje je građanima predstavljen izborni program ove liste. Skup je otpočeo učenjem Fatihe za dušu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlić. Prisutnima se u ime domaćina obratio Ismet Bihorac, ističući da je Stranka pravde i pomirenja garant za razvijanje Nove Varoši. „Možda niste najzadovoljniji brojnošću naših Bošnjaka ali izgleda nam je sudbina takva, tih 5% je itekako >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << broj koji je mali, uz želju i dovu Allahu dž.š. da smo makar onoliko koliko nas je, svjesni biti i suštine naše budućnosti, a budućnost nam je prvenstveno i u ovom pravcu kada je u pitanju bitisanje Stranke pravde i pomirenja i ljudi koji je predvode, uz program koji nam na neki način garantuju sigurnost, bezbjednost i makar lagodnost da je bolje i sigurnije osjećamo kao Bošnjaci i kao muslimani u ovom gradu.“ Dr. Ferid Bulić poručio je da su ovi izbori jako važni, te da se može uspjeti samo ako svaki pojedinac ponese dio amaneta. „Mi smo dužni da zajedno, bratski taj amenet ponesemo i da uz Božiju pomoć donesemo mir, blagostanje, pravdu i pomirenje našem narodu na ovim prostorima. Vi dobro znate koliko je važno da postoji pravda, pogotovo ovdje u Novoj Varoši gdje je teško biti musliman, gdje je teško živjeti a biti musliman u pravom smislu i mi zajedno, bez obzira da li dolazimo iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Nove Varoši, trebamo biti svjesni da moramo razmišljati za svoju braću i u Prijepolju, i u Priboju i u Novoj Varoši, i u Brodarevu jer smo mi jedno i samo zajedno možemo da napravimo rezultat i zajedno možemo da sačuvamo jedni druge.“ Nosilac liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ istakao je da je njihova obaveza da doprinose narodu i regionu Sandžaka. „Nova Varoš to je Sandžak i tu žive Bošnjaci zajedno sa Srbima, zato što ako mi ne dođemo u Novu Varoš, niko drugi doći neće. To je naša odgovornost i obaveza prema vama koju ja lično osjećam, a osjećao je i rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Osjećam odgovornost nas gdje nam je lakše u Novom Pazaru, prema vama ovdje braćo i sestre. Sad čujem od efendije da nije samo u Priboju bilo nekih incidenata, već da je nečeg bilo i ovdje u Varoši. Mi smo na pragu parlamentarnih izbora, biramo funkcionere u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Sutra ćemo ako Bog da birati i predstavnike Bošnjaka u Vladi Republike Srbije. Naša uloga u toj Skupštini je da kada ovdje neko od vas u Varoši digne glas, mi umjesto vas ćemo da dignemo glas u Skupštini Republike Srbije.” Poručio da što bude jači pokret Stranke pravde i pomirenja, bit će lakše i ljepše građanima Nove Varoši, ali i cijelog Sandžaka. (SANA) The post Zukorlić u Novoj Varoši – Bit ćemo glas naroda u Skupštini Srbije appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zukorlić u Priboju: Nećemo dozvoliti retrogradnim politikama da ovdje siju nemir

Izvor: SandzakPress.net, 26.Mar.2022, 00:10

U Domu kulture u Priboju organizirana je završna konvencija liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” za ovu sandžačku opštinu. Nakon proučene Fatihe za dušu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, prisutnima se obratio predstavnik mladih Stranke pravde...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.