Zukorlić o Ugljaninu: Radikalizacijom do profita 

Izvor: RTS, 23.Jul.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić o Ugljaninu: Radikalizacijom do profita 

Aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin je zabrinut da će izgubiti predstojeće izbore za to veće, pa u dosluhu sa pojedinim spoljnim i domaćim političkim faktorima, računa da bi radikalizacijom stanja mogao stranački i uskointeresno da profitira, izjavio je narodni poslanik i lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić.
Komentarišući poslednje izjave i stavove Ugljanina, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Zukorlić kaže da su to, zapravo, cehovi koje Ugljanin ispostavlja nakon što ga osam poslednjih godina ova i prethodne vlasti, kako ističe, nezakonito drže na čelu Bošnjačkog nacionalnog veća. 

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Zukorlić podseća da je još 2010. bivša vlast Borisa Tadića, kako kaže, nezakonito poništila rezultate izbora i dozvolila Ugljaninu da kroz nepostojeću formu tehničkog mandata kontroliše BNV četiri godine. Četiri godine kasnije, 2014, Ugljaninova stranka je, navodi Zukorlić, masovno pokrala izbore, a iz Tutina su dostavljeni video dokazi krađe koje je, uprkos tome, RIK priznala i predsedniku SDA omogućila još jedan mandat zloupotrebe Veća.
Govoreći o izjavama Ugljanina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da su one u suprotnosti sa činjenicom da je njegova stranka otvoreno podržala Vučića na prošlim izborima posebno u opštinama Tutin i Sjenica gde SDA samostalno kontroliše vlast darujući mu više od 65 odsto glasova u tim opštinama.
A što se Ugljaninovih optužbi na njegov račun tiče, Zukorlić kaže da ih razume kao posledicu njegovog ličnog iskustva i odnosa prema vlastima u Beogradu dok je lider SDA bio na poziciji ministra. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.