Zukorlić: Moji birači su izbrisani sa spiska!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2012, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Moji birači su izbrisani sa spiska!

Predsednički kandidat muftija Muamer Zukorlić izjavio je danas da nadležni državni organi ne dozvoljavaju njegovom izbornom štabu da proveri da li su u jedinstveni birački spisak upisani birači koji su ga podržali.

U razgovoru sa šefom OEBS-ove kancelarije za demokratiju i ljudska prava Korien Jonker, Zukorlić je naveo da je iz biračkih spiskova izbrisano oko 15 odsto birača koji su podržali njegovu kandidatruru, a da Republička izborna komsija i Ministarstvo za ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu ne dozvoljavaju da njegov izborni štab to proveru i upiše ih u birački spisak.

U saopštenju njegovog izbornog štaba, navodi se da je Zukorlić naveo i da lokalna uprava ima bazu podataka birača koji su podržali njegovu kandidaturu i da pokušava da ih zaplaši, uceni i odvrati od podrške.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.