Zorana Mihajlović na sudu dobila list Alo

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović na sudu dobila list Alo

Viši sud u Beogradu osudio je dnevni list Alo na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog povrede časti i ugleda potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

U saopštenju se navodi da je Alo izneo neistinite navode u tekstu "Ojadila Srbiju za 160 miliona evra", o aktivnostima Zorane Mihajlović dok je bila ministarka energetike.

Dodaje se da je u obrazloženju presude navedeno da Zorana Mihajlović kao javni i državni funkcioner mora biti spremna da trpi javnu kritiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali da se u konkretnom slučaju nije radilo o kritici.

Po oceni suda, u tekstu su iznete netačne informacije i uvredljivih vrednosnih sudova na osnovu kojih je prosečan građanin Srbije mogao da zaključi da je ona izvršila krivično delo.

"Sud je odlučio da joj je zbog tih neistinitih navoda povređena čast i ugled. Izdavač tabloida Alo i njegov glavni urednik Duško Vukajlović solidarno zbog ovog teksta moraju da plate kaznu od 100.000 dinara", navodi se u saopštenju.

Zorana Mihajlović je rekla da će, kao što je i obećala, sav novac od presude biti uplaćen u humanitarne svrhe.

"Ovog puta novac će ići sigurnoj ženskoj kući u Vranjskoj Banji koju sam nedavno posetila", kazala je Zorana Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zorana Mihajlović dobila spor protiv Alo

Izvor: Mondo, 31.Mar.2016

Viši sud u Beogradu osudio je dnevni list "Alo" na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog "povrede časti i ugleda potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović"...U saopštenju se navodi da je beogradski tabloid izneo neistinite navode u tekstu "Ojadila Srbiju za 160 miliona evra", o aktivnostima Zorane...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.