Zoran Gojković: To bi bilo izuzetno opasno, mere ostaju

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 09:59

Zoran Gojković: To bi bilo izuzetno opasno, mere ostaju

Zoran Gojković kaže da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima.

Kao i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kao je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.

"Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situcije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem", rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.

U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.

"Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandenmije", rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Vojvodini manje od 700 pozitivnih na Kovid 19, u KCV-u 244 pacijenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima i sa odmornijim zdravstvenim kadrom...On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kao je rekao,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.