Zoran Ajković Ajkula izručen Srbiji

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Ajković Ajkula izručen Srbiji

Zoran Ajković (43), protiv koga se pred sudom u Nišu vodi postupak zbog sumnje da je učestvovao u iznudi, izručen je Srbiji, pišu Novosti.

Crnogorska policija saopštila je da je ekstradicija iz Podgorice, gde se nalazio u pritvoru, realizovana uz podršku Posebne jedinice policije oko 16 časova.

Kako „Novosti“ saznaju, Ajkula, kako ga mnogi zovu, redovnom linijom prvo je prebačen na Aerodorm „Nikola Tesla“ u Beogradu, a potom uz specijalne mere obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevezen u Niš.

Svi detalji ekstradicije su, inače do poslednjeg trenutka čuvani u tajnosti, kako bi bila sprečena mogućnost eventualnog bekstva.

Ajković, Nišlija poreklom iz Crne Gore, uhapšen je 12. juna na putu prema Baru tokom rutinske saobraćajne kontrole.

Srbija je međunarodnu poternicu za njim raspisala 15. maja, a on je već tada bio u Crnoj Gori. Poternica se, kako je tada saopšteno, odnosi na saslušanje u predmetu koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je umešan u iznudu, koju je, navodno, počinio s bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana.

"Sumnja se da su oni primorali jedan bračni par iz okoline Niša da im plac vredan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra", navode u istrazi.

Posle saslušanja u Nišu, sudija za prethodni postupak odlučiće da li postoje razlozi za određivanje pritvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajkula izručen Srbiji i prevezen u Niš

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2014

NIŠLIJA Zoran Ajković (43), protiv koga se pred sudom u gradu na Nišavi vodi postupak zbog sumnje da je učestvovao u iznudi, izručen je u petak Srbiji! Crnogorska policija saopštila je da je esktradicija iz Podgorice, gde se nalazio u pritvoru, realizovana uz podršku Posebne jedinice policije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.