Izvor: Politika, 20.Mar.2013, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Značaj novih tehnologija za kulturu

„Rezonejt” festival okuplja najeminentnije stručnjake tehnologije, savremenog dizajna i interaktivnih metoda primenjivih u umetnosti

Više od 30 eminentnih predavača, brojne radionice, performansi i muzički program očekaju posetioce i učesnike drugog „Rezonejt” festivala (Resonate) posvećenog najširem spektru korišćenja tehnologija u umetnosti i kulturi. Festival počinje danas u beogradskom Domu omladine i traje do subote, 23. marta,.

Da je trodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << program više od bogatog, sa listom respektabilnih učesnika, ilustruje podatak organizatora da će među aktivnom publikom biti posetioci iz svih delova sveta, od Čilea do Južne Koreje, ali i Evrope i zemalja iz okruženja – njih više od 800 u okviru ukupnog kapaciteta od 1.200 posetilaca.

Kako najavljuju organizatori, ovaj festival je idealna prilika da se i domaća kulturna scena upozna sa radom umetnika iz celog sveta, ali i aktivno učestvuje u radionicama koje su osmišljene tako da podstaknu kreativnost i otvore debate.

Teme su od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti. Među predavačima, vrsnim stručnjacima interaktivne umetnosti, digitalnih medija, umetnosti i dizajna biće i Golan Levin, umetnik i inženjer koji istražuje upotrebu i preplitanje oblasti informatike, interakcije i kulture, Ivan Popjurev, stručnjak „Diznijeve” istraživačke laboratorije u Pitsburgu i mnogi drugi.

A. C.

objavljeno: 20/03/2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren festival "Resonate"

Izvor: Akter, 21.Mar.2013, 14:07

Trodnevni festival Rezonejt (Resonate), jedan od najprestižnijih evropskih festivala posvećenih promovisanju kreativnosti, kulture i tehnologije, otvoren je danas u Domu omladine Beograd

Nastavak na Akter...

Od softverskog inženjeringa do vizuelnih umetnosti

Izvor: Danas, 21.Mar.2013

Evropski festival koji u fokusu ima primenu nove i napredne tehnologije u umetnosti i kulturi, Resonate, otvoren je juče u Domu omladine. Prema rečima organizatora, do kraja sutrašnjeg dana, koliko festival traje, Beograd će primiti oko 800 gostiju iz različitih delova sveta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.