Zli poručnik redovno u Koloseju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2010, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zli poručnik redovno u Koloseju

Mračna i crnohumorna kriminalistička drama kultnog reditelja Vernera Hercoga, "Zli poručnik: Nju Orleans“, od 29. aprila naći će se na redovnom repertoaru veogradskog multipleksa "Kolosej“.

Nikolas Kejdž igra policajca Terensa Mekdonu, heroja Nju Orleansa. Mekdona je odlikovan nakon što je spasio žrtvu uragana Katrina koji je razorio grad.

Zbog povrede leđa koju je zadobio u toku akcije spašavanja, Mekdona počinje da uzima sve više sredstava za umirenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bolova, što ga vodi u zavisnost. Iako zavisnik, ne prestaje da tumara ruševinama Nju Orleansa u pokušajima da deli pravdu na način koji on smatra ispravnim.

Potpunom metežu u njegovom životu doprinose i prostitutka u koju je zaljubljen, kao i dileri narkotika, kockari i ostali polusvet razorenog Nju Orleansa. Istraga o ubistvu petoro afričkih emigranata uvlači ga još

Film je premijerno prikazan na Venecijanskom festivalu, a zasniva se na univerzalnoj priči o pokvarenom policajcu, te mnogi u njemu vide rimejk filma Ejbela Ferare sa Harvijem Kajtelom u glavnoj ulozi. Hercog tvrdi da to nikako nije slučaj.

Scenarista, Vilijam Finklstajn, pisao je veliki broj epizoda za popularne kriminalističke serije: "NYPD Blue", "L.A. Law", "Brooklyn South", "Law & Order". Ljubitelji “Zlog poručnika” ističu da je draž filma preteranost u svim detaljima, zbog čega film lako uvlači gledaoca u svet ludila sa kojim se glavni junak suočava.

"Zli poručnik: Nju Orleans“ je istovremeno tužan i manijakalno humorističan, a Hercog kaže da se publika nikada nije toliko smejala na projekcijama njegovog filma.

Uz Nikolasa Kejdža u filmu igraju i Val Kilmer i Eva Mendez.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Film 'Zli poručnik: Nju Orleans' od sutra u 'Koloseju' (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Apr.2010, 12:28

Mračna i crnohumorna kriminalistička drama kultnog reditelja Vernera Hercoga "Zli poručnik: Nju Orleans" (Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans) od sutra će biti na redovnom repertoaru multipleksa "Kolosej", najavio je domaći distributer "MegaKom film".

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.