Zlato za srpske padobrance

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za srpske padobrance

Srpski padobranci osvojili su zlatnu ekipnu medalju u skokovima na cilj na šampionatu Jugoistočne Evrope u Bugarskoj. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je srpski padobranac Aleksandar Cvetković član padobranskog kluba Smederevo.

Šampionat padobranstva održan je u Bugarskom gradu Montana, a skakalo se na cilj sa 1.000 metara. Nastupalo je 40 padobranaca iz Srbije BiH, Crne Gore, Rumunije i Bugarske.

Padobranac Aleksandar Cvetković koji iza sebe ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nebrojano medalja sa raznih takmičenja i pet državnih titula i na ovom takmičenju osvojio je zlato.

Aleksandar kaže da nije slučajno padobranac. Rođen je u neposrednoj blizini smederevskog aerodroma pa su mu se avioni i padobranci urezali u pamćenje, tako da od svoje šesneste godine kreće aktivno da se bavi padobranstvom.

Padobransvo je izuzetno skup sport, a skoro svi naši padobranci sami se snalaze i za putovanja i za opremu.

Jedan takmičarski padobran košta od četiri do šest hiljada evra, a putovanja i boravak u inostranstvu dodatni su troškovi za koje se teško nalaze sponzori.

Aleksandar ima za sada iza sebe 2.300 skokova i nikada nije imao ni najmanju nezgodu.

Proslavljajući poslednju pobedu i zlatnu medalju imao je peh da skačući u bazen povredi stopalo tako da će ga to možda koštati odlaska na svetski kup u Italiji.

Ambicije mladog sportiste su velike a problemi sa kojima se susreće su još veći. Svake godine odlazi u Ameriku gde je instruktor padobranstava i tako se izdržava i finansira svoju ljubav prema padobranstvu, a na taj način i zemlji donosi medalje i slavu.

rts.smederevo@rts.rs

+381 26 227-065

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.