Zlatibor sve više privlači turiste

Izvor: RTS, 24.Feb.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor sve više privlači turiste

U rekordnoj predhodnoj ali i u prvim mesecima ove godine, Zlatibor, beleži povećanje broja ostvarenih noćenja i gostiju. Slično je i sada, na izmaku zimske turističke sezone u kojoj, sa znatno više snega, na toj planini uživa oko 10 hiljada domaćih i stranih gostiju.
Raspust i praznici su prošli, ali je, sudeći po onima koji su tu, Zlatibor i dalje najposećenija turistička destinacija u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojoj, s manje ili više snega, i uz različite sadržaje, svako pronalazi zabavu za sebe.

Gosti uživaju u snegu a ne smeta im ni magla. Kada su lošiji vremenski uslovi, zabavu pronalaze u zatvorenim prostorima.
"Bili smo ovde letos, jako nam se dopalo tako da smo odlučili da se vratimo ponovo. Sve je sjajno i ovo sigurno nije poslednji put da smo ovde", kaže jedan gost iz Velike Britanije.
"U strukturi noćenja na Zlatiboru, 30 odsto čine stranci. Međutim, ove godine je taj broj porastao, tako da je broj stranaca u januaru ove godine, u odnosu na januar prošle godine, povećan za 20 odsto", ističe Jovo Pavlović iz TO Zlatibor.
Iako su na početku sezone, zbog nedostatka prirodnog, staze radile uz veštačko osnežavanje, i u ski-centru Tornik, ostvaren je veći broj poseta.
Od početka sezone, ski-centar Tornik radi bez prestanka i beleži i do 1.200 skijaša dnevno. Tako će, nadaju se, biti i narednog vikenda kada će, ovde, ali i u ostalim ski-centrima, na dvodnevne i trodnevne ski-karte, biti odobren popust od 20 odsto.
"Ovu našu akciju, pod sloganom 'Masovni spust – Masovni popust', podržale su sve škole skijanja, sve ski-rente, restorani i kafići na skijalištu i očekujemo u sledećem periodu veliki odziv, tim pre što su sve staze spremne", poručuje Branko Blagojević, rukovodilac Skijališta Zlatibor.
Sa 75 odsto popunjenih kapaciteta, i uobičajeno za ovo vreme do 30 odsto niže cene, Zlatibor čeka međusezonu, i za njih tradicionalno uspešan period kongresa, seminara i rekreativnih nastava.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.