Zlatibor - mesto zimskih čarolija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor - mesto zimskih čarolija

Zlatibor i ove zime beleži veliku posećenost, tako da je popunjeno je oko 90 odsto hotelskog i 85 odsto privatnog smeštaja, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Ljubitelji zimskih sportova mogu uživati na Ski centru „Tornik" koji se nalazi na 9 km od turističkog centra. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova. Na skijalištu Obudojevica, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prekriveno debelim snegom, mnogo je vrhunskih skijaša i rekreativaca.

Radno vreme ski centra je svakim danom do 9:00 do 16:00 sati, navodi se u saopštenju.

Turistima su na raspolaganju staze sa ski-liftom, staze za sankanje, prostor za vožnju motornim sankama.

Na Obudojevici radi više škola skijanja, a sve što je potrebno za zimske sportove ovde se može rentirati.

Od zabavnih sadržaja, najveću pažnju i interesovanje privlači "Dino park", smešten u prelepom ambijentu zlatiborske šume, na svega 300 metara od turističkog centra.

Takođe, u "Avantura parku", u samom srcu Zlatibora, najmlađi mogu svoje sposobnosti, maštu i snalažljivost pokazati kroz sedam nivoa kao što su lavirint, prelaženje klimavog mosta, imaginarna partija šaha i dr.

Mališanima je još omogućeno sigurno i bezbedno skijanje na površini od tri hektara koju čine tri staze ukupne dužine 600 metara.

Zlatibor svojim gostima pruža puno mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha. Gosti se mogu uputiti u šetnju nekom od poznatih pešačkih staza.

"Nakon duge šetnje predlažemo predah u jednom od zlatiborskih restorana uz tradicionalnu zlatiborsku trpezu koja je nezamisliva bez sira i kajmaka, komplet lepinje, goveđe i svinjske pršute, čvaraka, pite savijače sa sirom. Uz takvo meze u ovim zimskim danima dobro će vam doći da se ugrejete uz čašicu domaće kuvane rakije ili vina", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.