Životne sudbine Stojane i Tijane su naše ogledalo

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životne sudbine Stojane i Tijane su naše ogledalo

Tijanu Dinić iz sela Kočane kod Doljevca ništa nije moglo da spreči da poseti Stojanu Mrdaković (82) kojoj je zbog duga od 22.000 dinara isključena struja.

Priča o tome, objavljena na portalu Prokupljenadlanu.rs izazvala je buru komentara i masovno su se javljali ljudi da uplate novac za dug.

“Ipak Tijana, iako smo od juče u stalnom kontaktu sa njom, rešila je da kupi namernice baka Stojani i da je poseti. Ona je jutros došla svojim automobilom i putovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog lošeg vremena 50 minuta. Donela je osnovne životne namernice baki i pored našeg naglašavanja da nema potrebe i da je problem rešen, ona nije odustala”, navodi se u tekstu.

Kako se dodaje, Tijana radi u svom selu kod privatnika za platu od 24.000 dinara.

“Ovo sam kupila čim sam pročitala priču. To je namenjeno njoj i donela sam. Treba i ona da oseti duh praznika”, kaže Tijana, koja je završila Fakultet za vaspitačice u Aleksincu, prethodno i Srednju medicinsku školu u Prokuplju, ali ne može da pronađe posao u struci, zbog čega uči nemački jezik i planira da napusti rodni kraj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.