Životne namirnice neće poskupeti tokom sledećih meseci

Izvor: Blic, 22.Apr.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životne namirnice neće poskupeti "tokom sledećih meseci"

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović rekao je danas da tokom sledećih meseci ne očekuje poskupljenje osnovnih životnih namirnica.

"Mislim da iz svih podataka i kontakata koje imam u poslednje dve ili tri nedelje, nemamo najave da će u nedeljama i mesecima koji su ispred nas doći do poskupljenja osnovnih životnih namirnica", kazao je Petrović gostujući na RTS-u.

On je rekao da će vlada posle prvomajskih praznika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doneti uredbe koje će sadržati mere za podsticaje poljoprivredi i poboljšanje životnog standarda građana.

Petrović je rekao da će vlada jeftinim kreditima podržati razvoj stočarstva i dodao da će subvencije u agraru biti odobrene u maju.

"Imaćemo jasan plan koji bi trebalo da dovede do povećanja proizvodnje, poboljšanja snadbevanja domaćeg tržišta i snažnog izvoza", kazao je Petrović.

Povezane vesti: Inflacija u Kini nastavlja da raste FAO: Svetu ne preti kriza hrane

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.