Život u svemiru postoji?

Izvor: RTS, 30.Nov.2010, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život u svemiru postoji?

Američka svemirska agencija sazvala za četvrtak vanrednu konferenciju na kojoj će biti otkrivena najnovija astrobiološka otkrića. Iako se detalji drže u tajnosti, spekuliše se da je NASA pronašla dokaz postojanja života u svemiru.

O tome da li je NASA pronašla dokaz života u svemiru, znaće se u četvrtak 2. decembra, za kada je Američka svemirka agencija (NASA) zakazala vanrednu konferenciju za novinare.

Astrobiološka otkrića koja će uticati na potragu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za dokazima postojanja života na drugim planetama biće detaljno prestavljena tek u četvrtak, ali samo saopštenje iz NASE izazvalo je veliku pažnju javnosti jer se u praksi ne najavljuju konferencije ukoliko se ne radi o nečemu zaista važnom, navode vodeći svetski listovi koji se bave tom problematikom.

Svi detalji o konferenciji čuvaju se u strogoj tajnosti, što je samo podstaklo brojne spekulacije o nalazima koje će Američka svemirska agencija objaviti. Iz saopštenja se može naslutiti da naučnici prvi put poseduju dokaz da "nismo sami" u svemiru.

Astrobiologija je inače proučavanje porekla, evolucije distribucije i budućnosti života u svemiru.

Najnovije saopštenje Američke svemirske agencije pokrenulo je lavinu histeričnih komentara i najrazličitijih nagađanja.

Ukoliko su zaista otkriven dokazi života u svemiru, onda bi to jedino moglo da bude na Marsu ili na Saturnovom mesecu Rhea koji ima retku atmosferu sastavljenu od kiseonika i ugljen-dioksida, piše AOL News.

Dodatnu potvrdu da je život pronađen baš tamo, daje i činjenica da se sonda Cassini Američke svemirske agencije nedavno vratila sa istraživačke misije baš sa tog područja.

Na osnovu ranije prikupljenih podataka, otkriveno je da na Saturnovom mesecu Enceladus postoji tekuća voda ispod površine tla, a otkriven je i ugljenik, kao i izvor topline koji vodu drži u tekućem stanju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.