Zimski štab: Saobraćaj u gradu se normalizuje (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Dec.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski štab: Saobraćaj u gradu se normalizuje (VIDEO)

Za razliku od jučerašnjeg dana, situacija u saobraćaju se polako normalizuje, kažu u operativnom zimskom štabu. Ističu da je jak vetar i sneg koji je neprestano padao tokom jučerasnjeg dana dodatno otežavao čišćenje ulica, ali da su od jutros mnogi putni pravci prohodni, a da se očekuje da u toku dana sve ulice budu potpuno očišćene.
Jak vetar i sneg koji je juče padao tokom celog dana, pravio je probleme i vozačima i pešacima, ali i gradskoj zimskoj službi koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << brine o održavanju puteva. Neki delovi prigradskih naselja bili su potpuno odsečeni, a viši predeli grada zbog snežnih nanosa nisu ni bili potpuno očišćeni. Od jutros je situacija potpuno drugačija, iako, kako kažu u Zimskoj službi, imaju dosta problema.
Osim bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, niška Komunalna policija na terenu je već puna dva dana. Kako kažu, obišli su sve lokale, ali i privatna lica, i upoznali ih sa odlukama o komunalnom redu u gradu.
Prema rečima nadležnih, Niš trenutno raspolaže sa 13 vozila za čišćenje snega, a u najavi je da tokom januara stigne još jedno. Poređenja radi, Novi Sad ima preko 40, a srpskoj prestonici na raspolaganju je preko 120 kamiona koji su specijalizovani za raščišćavanje puteva..

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Svi putevi prohodni

Izvor: SandzakPress.net, 31.Dec.2014, 08:30

Novi Pazar – Iako nam je zima kasnila ipak je stigla. Snijeg je mališane obradovao sa zakašnjenjem dok je odraslima donijeo nove brige. Zimski period zahtjeva dodatnu opremu i opreznost na putu a održavanje puteva nije lak posao. Iz AD Novi Pazar put o održavanju puteva u ovom periodu govori rukovodilac...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.