Zimski raspust kao da je prolećni, danas do 18 stepeni

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski raspust kao da je prolećni, danas do 18 stepeni

Proteklih dana temperatura širom Srbije bila je znatno iznad proseka – živa u termometru prelazila je deseti podeljak. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za vikend nam očekuje još toplije vreme sa za ovo doba godine neverovatnih 19 stepeni. Tome se raduju đaci kojima počinje zimski raspust.
Kalendarski, proleće treba da stigne za mesec i po dana, ali ako posmatramo vremenske prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ono je već tu sa temperaturom od 18 stepeni koja je predviđena za danas. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda stiže nam topao vazduh sa zapada, pa će od sredine dana u većini mesta preovlađivati sunčano vreme.
Ponegde u Banatu i na istoku Srbije moguća je slaba kiša. Duvaće slab i umeren zapadni vetar.
U Beogradu će biti sunčano sa temperaturom do 15 stepeni.
Prema najavama meteorologa, veoma toplo vreme, netipično za ovaj period godine očekuje nas i za vikend, sa oko 19 stepeni.
Prvog februara živa u termometru će dostići 19. podeljak, duvaće slab i umeren, jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 0 do 8, a najviša od 13 do 19 stepeni.
Slično vreme nas očekuje i u nedelju sa temperaturom do 18 stepeni.
Samo je ponegde na severu i istoku moguća kiša.
Lepo i sunčano vreme sa temperaturamao oko 18 stepeni zadržaće se i početkom naredne nedelje, što će posebno obradovati učenike osnovnih škola kojima počinje zimski raspust.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.