Žika kao Tito, na vlasti 24 godine

Izvor: B92, 09.Maj.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žika kao Tito, na vlasti 24 godine

Beograd, Sopot -- Na čelu opštine Sopot već 24 godine nalazi se jedan čovek - Živorad Žika Milosavljević. Pobedio je na osam izbora i na putu je da dostigne Titov rekord.

Meštani za list 24 sata objašnjavaju da je tajna njegovog uspeha jednostavna: "Uradi sve što obeća". Milosavljević od 33. godine života knjiži predsednički staž pod Kosmajem. Od prvih višestranačkih izbora 1989. godine vodi ovu opštinu, a kako stvari stoje, još ne planira da se povuče.

"Prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam bio član Saveza komunista, na izborima 2000. bio sam jedini beogradski pobednik iz SPS-a, a od tada se kandidujem kao predstavnik grupe građana. Staž u politici naučio me je da je za dobro funkcionisanje malih sredina najvažniji prisan kontakt s građanima i osluškivanje njihovih potreba. Oni hoće predsednika sa kojim mogu da popričaju i izlože mu svoj problem", priča Milosavljević, koji je srušio sve rekorde neprekidnog vršenja vlasti u Srbiji, a na korak je da sustigne i svog idola Tita.

On za list "24 sata" objašnjava da se ljudi u malim sredinama poznaju i da ih je teško prevariti, a svoj uspeh pravda dobrim rezultatima.

"Kada ste već bili deo vlasti, a želite to da budete ponovo, jedino merilo vašeg uspeha je minuli rad i ceni se samo ono što je za to vreme urađeno", objašnjava on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.