Zet španskog kralja prebačen u zatvor

Izvor: B92, 18.Jun.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zet španskog kralja prebačen u zatvor

Zet španskog kralja Injaki Urdangarin prebačen je danas u zatvor, saopštila je zatvorska služba.

Muž princeze Kristine osuđen je na pet godina i deset meseci zatvora zvog pronevere novca i prebačen je u zatvor u Brievi, oko 100 kilometara severno od Madrida.

Urdangarin proglašen je krivim za proneveru i utaju poreza.

Bivši španski rukometaš optužen je da je koristeći svoju raniju titulu vojvode od Palme s poslovnim partnerom proneverio oko šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra javnih sredstava preko svoje neprofitne organizacije Nos Institut.

Jedna od kompanija koju je koristio bila je Aizun, preduzeće za trgovinu nekretninama čiji su vlasnici princeza Kristina i Urdangarin.

Princeza Kristina je prvi član španske kraljevske porodice protiv koga je podignuta krivična optužnica od obnavljanja monarhije 1975. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI: Zet španskog kralja ide na robiju!

Izvor: Kurir, 18.Jun.2018

Zet španskog kralja, Injaki Urdangarin, koji je osuđen na pet godina i deset meseci meseci zatvora zvog pronevere novca, prebačen je danas u zatvor, saopštila je zatvorska služba.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.