Žestoka reakcija brazilskog predsednika

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka reakcija brazilskog predsednika

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro je žestoko napao pakt UN o migracijama, sporazum iz kog je obećao da će povući svoju zemlju.

Bolsonaro je na Tviteru naveo da želi da osigura da imigranti prevaju brazilsku himnu i poštuju brazilsku kulturu.

Pakt UN odbacuje politiku masovnih deportacija i smatra da odvraćanje imigranata treba da bude poslednja mera.

Brazilski predsednik je rekao da on neće odbiti da pomogne onima koji prelaze granicu, izvesno misleći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Venecuelance koji beže od krize u svojoj zemlji. Proteklih godina su desetine hiljada ljudi prešle iz Venecuele u Brazil.

Brazil je takođe primao izbeglice iz Sirije i Libana, kao i Haićane, Bolivijce, Paragvajce i Peruance u potrazi za boljim životom.

Bolsonaro tvrdi da bi i Brazil i migranti bili bezbedniji ako zemlja usvoji sopstvene propise.

Odlazeća brazilska vlada je potpisala pakt par nedelja pre inauguracije Bolsonara 1. januara. On je odmah rekao da će se njegova vlada povući iz pakta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.