Žestoka oluja u Solunu, ceo grad pod vodom FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka oluja u Solunu, ceo grad pod vodom FOTO/VIDEO

Olujni vetar, jak pljusak i grad zahvatili su Solun - vatrogascima stiglo više od 300 poziva za ispumpavanje vode iz prizemnih i podrumskih lokala i stanova.

Velika količina vode je pretvorila ulice u reke i izazvala saobraćajni haos, posebno u priobalnim ulicama i bulevarima Soluna, kuda bujice teku ka moru.

Poplavljeno je i prizemlje "Bele kule", kao i zgrada opštine Solun.

Jedna žena je povređena kada ju je na ulici oborila i ponela bujica, a iz poplavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila je spaseno četvoro ljudi.

U centru Soluna ima prekida u snabdevanju strujom zbog udara gromova. Elektrodistribucija je saopštila da su poplavljeni šahtovi 11 glavnih srednjenaponskih kablova i nekoliko trafostanica koje neće raditi dok vatrogasci ne ispumpaju vodu iz njih.

Na Međunarodnom aerodromu "Makedonija" je saobraćaj nakratko bio obustavljen, ali letovi i dalje kasne.

Zbog poplave je prekinut rad pumpi vodovoda Soluna, te ima i problema u snabdevanju vodom, koja tamo gde je ima u slavine stiže zamućena.

Meteorološka služba je današnjim vanrednim saopštenjem upozorila na nevreme uz jaku kišu, grad i olujni vetar danas i sutra u većem delu Grčke i na egejskim ostrvima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.